Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ondanks preventie blijft huidkanker toenemen

Om de twee jaar monitort Stichting tegen Kanker de evolutie van de kennis, attitude en het gedrag van de Belgen in verband met uv-bescherming via een Ipsos enquête. De resultaten van de uv-monitor 2023 versterken de oproep naar een nationale aanpak.

Take Your Dog to Work Day

Bring Your Dog To Work Day, opgericht in 2014 door HOWND®, is een jaarlijks evenement op in het Verenigd Koninkrijk. Ook in België zijn er heel wat bedrijven die deze dag op de kalender zetten.

Internationale dag tegen vermoeidheid van bestuurders

De European Transport Workers’ Federation (ETF) grijpt de langste dag van het jaar - 21 juni - opnieuw aan om de aandacht te vestigen op vermoeidheid bij beroepschauffeurs.

Bevraging ivm gebruikersinstructies (instructies en gegevens van de fabrikant) voor PBM

De European Safety Federation (ESF ivzw), waar Febelsafe deel van uitmaakt, wil graag inzicht krijgen in de behoeften en het gedrag van gebruikers van PBM's met betrekking tot de gebruiksinstructies en organiseert een korte bevraging.

  • 21/06/2024

De Grote Verkeersquiz 2024

Vanaf 16 september kan je je verkeerskennis weer testen met De Grote Verkeersquiz van de VSV en AWSR. Er is ook een (gratis) bedrijvencompetitie en daarvoor kan je nu al inschrijven. 

  • 21/06/2024

Hybride werken vermindert risico op burn-out

Bij de overgrote meerderheid van de werknemers die hybride werkt, helpt dit om het risico op burn-out sterk te verminderen. Driekwart van de bevraagden meldde zelfs een drastische vermindering van burn-outsymptomen sinds de overstap naar een hybride werkmodel.

 

KB tot administratieve vereenvoudiging en actualisering van diverse bepalingen van de codex over het welzijn op het werk

Op 10 juni werd het koninklijk besluit van 12 mei 2024 tot administratieve vereenvoudiging en actualisering van diverse bepalingen van de codex over het welzijn op het werk gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

1 op 8 werknemers wil op korte termijn werkgever verlaten

In het tweede kwartaal van 2024 overwoog 12,4% van de werknemers in België op korte termijn hun werkgever te verlaten. De verloopintentie op korte termijn steeg zo met 80% ten opzichte van 2021 (toen 6,9%). Dat blijkt uit een onderzoek van Securex.

  • 10/06/2024

Een op vijf uit door ziekte in dienstenchequesector

Het ziektepercentage in de dienstenchequesector (PC 322.01) bereikte in 2023 een recordhoogte van 20,2%. Vooral opvallend is het langdurig ziekteverzuim onder dienstenchequewerkers: 10,4% van hen was op een gemiddelde werkdag al langer dan een jaar ziek afwezig van het werk. 

Aantal arbeidsongevallen in de uitzendsector historisch laag

De veiligheid van uitzendkrachten op de werkvloer verbetert. Dat blijkt uit de arbeidsongevallencijfers van Preventie en Interim (PI), de Centrale Preventiedienst voor de Uitzendsector.

 

Schrijf je in voor de Prebes nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter!

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, handige downloads, ... Tweewekelijks
Vacatureflash Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld Elke donderdag
Bijscholingen Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ... Wekelijks
Starters Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld Driemaandelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.