Take Your Dog to Work Day

Bring Your Dog To Work Day, opgericht in 2014 door HOWND®, is een jaarlijks evenement in het Verenigd Koninkrijk. Duizenden hondeneigenaren brengen die dag hun hond mee naar het werk en er wordt geld ingezameld voor goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van dieren. Ook in België zijn er heel wat bedrijven die deze dag op de kalender zetten.

Minder stress, meer creativiteit

Naar aanleiding van 'Take your dog to work'- dag hebben 25 (van de 80) medewerkers van ZEB hun trouwe viervoeter meegenomen naar de kantoren van de kledingketen in Merchtem. Een hond op het werk zou de stress verminderen en de creativiteit en relaties tussen de collega's bevorderen. 

"Wij vinden het heel belangrijk dat er een goede balans is tussen werk en privé", zegt CEO Matthias Hindriks met zijn Cocker Spaniël, Marcel, aan zijn zij. "Door werknemers de mogelijkheid aan te bieden om hun hond mee naar het werk te nemen, zit die balans beter. Daarbij verlaagt een hond op kantoor ook de stress en bevordert het de creativiteit en de relaties tussen de collega's." Het initiatief wordt alvast gesmaakt door heel wat hondenbaasjes. 

Hondenvrije zone

Maar wat met medewerkers die schrik hebben van honden of allergisch zijn. "Ook met hen houden we rekening", zegt CEO Hindriks. "Vandaag hebben we voor hen een hondenvrije zone ingericht, maar het is vooral ook je gezond verstand gebruiken. Je moet rekening houden met elkaar."  

Meer informatie

In Veiligheidsnieuws 224 (september) zal er een artikel verschijnen over huisdieren op kantoor. 

Bron: VRT NWS, Hownd